خط اعتباری و اقساط بازگشتی مسکن مهر برای اولین بار شفاف‌سازی شد


خط اعتباری و اقساط بازگشتی مسکن مهر برای اولین بار شفاف‌سازی شد

مدیرعامل بانک عامل بخش مسکن برای نخستین بار جزئیات ارقام خط اعتباری و اقساط بازگشتی مسکن مهر را تشریح کرد.

ابوالقاسم رحیمی انارکی درباره شفاف سازی منابع حاصل از اقساط بازگشتی مسکن مهر اظهار داشت: اقساطی که تا کنون با سود آن وصول کرده‌ایم، حدود ۲۵۹ هزار میلیارد ریال است. سود آن به تنهایی ۱۲۰ هزار میلیارد ریال و مابقی نیز اصل است که باید مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود: قرار است ۱۰۵ هزار میلیارد ریال از اصل اقساط بازگشتی، بابت تکمیل واحدهای باقی مانده مسکن مهر مصرف شود؛ از این ۱۰۵ هزار میلیارد ریال، ما بیش از ۸۷ هزار میلیارد ریال را قرارداد منعقد کرده‌ایم که مابه‌التفاوت سقف‌های قبلی وام مسکن (کمتر از ۴۰ میلیون تومانی) را از این محل پرداخت می‌کنیم.

مدیرعامل بانک مسکن یادآور شد: اخیراً نیز ۱۲ هزار میلیارد ریال از محل اقساط بازگشتی مسکن مهر بابت سقف‌های جدید مسکن مهر از ۴۰ تا ۴۵ میلیون تومان در همه شهرها و تا ۵۰ میلیون تومان در شهر جدید پردیس را قرار است به مشتریان اعطا کنیم.

وی تصریح کرد: ۳۷۸ هزار واحد مسکن مهر هم باقی مانده که بسیاری از این واحدها زیر ۳۰ درصد پیشرفت دارند؛ بعضی هم بالای ۳۰ درصد پیشرفت دارند، اما رها شده هستند که باید همه این واحدها تعیین تکلیف شوند.

رحیمی انارکی اظهار داشت: خط اعتباری مسکن مهر ۴۵۰ هزار میلیارد ریال بود که قرار است به رقم ۵۵۵,۳۸۴ هزار میلیارد ریال برسد. مابه‌التفاوت این رقم با ۴۵۰ هزار میلیارد ریال باید به تکمیل واحدهای باقی مانده مسکن مهر اختصاص داده شود.

وی خاطرنشان کرد: مانده صندوق پس‌انداز مسکن یکم (سپرده گذاری یکساله دریافت تسهیلات مسکن) ۴۶ هزار میلیارد ریال است که تا کنون ۱۰۹ هزار میلیارد ریال تسهیلات داده‌ایم و حدود ۸ هزار میلیارد ریال هم اقساط بازگشتی صندوق یکم تا کنون است؛ مابه‌التفاوت مجموع مانده و اقساط بازگشتی صندوق یکم با حجم تسهیلاتی که از این صندوق پرداخت شده تا ۱۰۹ هزار میلیارد ریال نیز از محل اقساط بازگشتی مسکن مهر پرداخت شده است.

مدیرعامل بانک مسکن گفت: ۳۲ هزار میلیارد ریال از سود اقساط بازگشتی مسکن مهر را مالیات داده‌ایم و حدود ۲۶ هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت ۱۷ و ۲۰ درصدی تأمین مالی مسکن مهر منتشر کردیم که سود آن میانگین ۵.۵ درصد بوده و بابت تأمین مالی این مابه‌التفاوت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه بیش از ۴۰ درصد پرتفوی بانک مسکن به تسهیلات مسکن مهر اختصاص دارد که بار سنگینی بر دوش کارکنان بانک داشت، افزود: بخشی از اقساط بازگشتی مسکن مهر به عنوان هزینه خدمات کارکنان منظور شده است.

رحیمی انارکی با تأکید بر اینکه تمام ارقام مصرف شده در طرح مسکن مهر چه از محل خط اعتباری و چه از محل اقساط بازگشتی جز به جز مشخص شده، گفت: برآوردها نشان می‌دهد ۱۰ هزار میلیارد ریال بالانس معکوس داشته‌ایم. یعنی منابع و مصارفی که بررسی کرده‌ایم، معادل ۱۰ هزار میلیارد ریال کسری داشته‌ایم و از منابع داخلی به تسهیلات مسکن پرداخت کرده‌ایم. بنابراین منابعی تا سال ۱۴۰۲ از طرح مسکن مهر چیزی باقی نمانده است.

تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۱۱/۰۳